Falafler med smag af Mellemøsten

Falafler nydes ofte herhjemme. De smager af varme, fjerne lande, og de vækker minder fra en svunden tid, da jeg boede i Mellemøsten.

Nyd dem i et lunt pitabrød med salat, dressing, tomater, agurker, frisk chili eller bare som de er, nylavede og varme.

4 personer

6 dl udblødte kikærter (ikke fra dåse eller tetrapak)

Et stort bundt frisk persille

Er stort bundt frisk koriander

4-6 fed hvidløg

1 stort løg

1 dl vand

2 tsk salt

Godt med peber

1 tsk bagepulver

2 tsk tørret spidskommen

1-2 dl mel

Fritureolie til stegning

Begynd med at blende kikærter, persille, koriander, hvidløg, løg og vand. Kom farsen i en skål og tilsæt de ivrige ingredienser. Lad farsen hvile en times tid eller mere.

Fyld en medium stor gryde med fritureolie så olien dækker 5-6 centimeter i gryden. Jeg bruger fritureolie som er en blanding af solsikke- og rapsolie. Varm olien op i 3-4 minutter. Hos mig står gryden på 7-8, induktion.

Form falaflerne med en ske og en hånd, som du ville forme små frikadeller. Kom falaflerne i olien efterhånden og fisk dem op når de er gyldenbrune. Pynt med frisk koriander, persille eller friske chili.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *