Mandelbøffer med sesam

12-14 stk

Olivenolie til stegning

6 dl mandler

2 gule eller røde løg

1/2 dl tamari eller soyasauce

4 dl havregryn

1 dl hvedemel (kan undlades)

1 dl sesamfrø

2 dl vand

1 dåse hakkede tomater

Hak eller blend mandlerne. Hak løgene fint og svits dem let i olien, i en stor gryde. Tilsæt de finthakkede/blendede mandler og øvrige ingredienser til gryden og rør rundt.

Smag farsen til med salt og peber, evt. chili eller frisk persille.

Er farsen for tynd, tilsæt lidt mere havregryn, er den for tør, tilsæt lidt mere vand.

Steg bøfferne i 10-15 minutter ved middel varme. Vendes jævnligt.

Bøfferne smager skønt i burgerboller med ketchup, sennep, avocado, spinatblade, syltede rødløg og tomat. Eller på en bolle med lidt mayonnaise Eller på et stykke rugbrød med pesto og avocado topping. Eller…

Kan fryses.

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *