Linsebøffer, 10-12 stk.

Olivenolie til stegning

3 dl røde linser

2 gule eller røde løg

1/2 dl tamari eller soyasauce

4 dl havregryn

1 dl mel

1 dl sesamfrø

2 dl vand

1-4 spsk karry (kan undlades)

Skyl linserne grundigt i koldt vand og kog dem i 6-8 minutter. Der må godt være ‘bid’ i dem.
Hak løgene fint og kom dem i en skål. Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør rundt.
Tilsæt de varme linser til sidst. Rør rundt.
Smag farsen til med salt og peber, evt. cayennepeber.
Er farsen for tynd, tilsæt lidt mere havregryn, er den for tør, tilsæt lidt mere vand.

Steg bøfferne til de er gyldne (middel varme) på hver side.

Linsebøfferne smager skønt i burgerboller med ketchup, sennep, avocado, spinatblade, syltede agurker og tomat. Eller på en bolle med lidt mayonnaise og persille. Eller på et stykke rugbrød med pesto og avocado topping. Eller…

Kan fryses.

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *