Linsesuppe

Min svigerinde, Satu, er til stor inspiration. Ikke kun når det kommer til vegetariske retter men også når talen falder på bæredygtighed og miljøspørgsmål. Hun er vidende, engageret og så laver hun god, sund mad.

Linsesuppen laver vi primært i efterårs- og vintermånederne. Den varmer, mætter og er lige det, vi har brug for, når dagene er korte og mørke. Lav dobbeltportion og frys halvdelen ned, eller spis resterne to dage senere, hvis du har behov for variation i aftensmåltiderne.

Jeg laver den med løg, porre og gulerødder og pynter med brødcroutoner, æbletern og persille.

4 personer

4 spsk. olivenolie

2 gule løg

1 porre

3 mellem str. gulerødder

1/2 glas gul karrypasta eller 3 spk. tørret gul karry

2 dåser eller tetrapak hakkede tomater

3 dl røde linser

1 dåse kokosmælk

1/2 groft brød

3 æbler

Persille

Finthakket løg, porre og fintsnittede gulerødder svitses i olien. Tilsæt karry og rør rundt. Kom de hakkede tomater i gryden, skyl linserne grundigt i koldt vand og tilsæt disse. Lad simre i 15 minutter til linserne er næsten møre. Vurderes suppen for klumpet for børnene, kan den blendes. Kom kokosmælken i til sidst og lad den simre i yderligere 5 minutter til linserne er møre. Smag til med salt og peber.

Brødet skæres i mundrette stykker og steges på pande i olivenolie. Vendes med lidt salt. Æblerne skæres i term.

Serveres med croutoner, æbletern og persille. Salt og peber efter behov.

Velbekomme og tak fordi du læser med!

Linsesuppe med croutoner
Linsesuppe toppet med croutoner, speltkerner, sorte linser og persille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *