Cremet tomatsauce med pasta og veggieboller

Opskrifterne på tomatsauce er mange. Her kommer en opskrift på en sauce de fleste børn kan lide. Den er cremet og der kan fint tilsættes flere grøntsager (fintsnittet porre, finthakket spinat) efter smag og behov. Sidst jeg lavede den, serverede jeg den for 20 børn og voksne efter børnesejlads-træning, og den gik som varmt brød.

4 personer

6 spsk olivenolie

4 fed hvidløg

2 gule løg

2 dl blomkålsris (snit selv fint eller køb økologisk på frost)

1/2 liter tomatsauce på glas (foretrækker du friske tomater, kan de fint bruges: blend 10-12 store tomater)

2 spsk ketchup

1/2 dåse kokosmælk

Lidt salt og peber

Pasta penne, spaghetti eller ris efter behag

12 veggieboller (en pakke, evt. fra Hälsans Kök el. lign.)

Hak hvidløg og løg fint og sauter det i olien. Tilsæt blomkålsris og rør rundt. Tilsæt tomatsauce, ketchup, kokosmælk, salt og peber og lad det simre i 10 minutter.

Kom den færdigkogte pasta og de optøede veggieboller i sovsen og lad simre i yderligere 5 minutter ved svag varme. Server med persille, parmesan, oliven, gulerodsstave, eller hvad børnene kan lide, og en enkel, grøn salat.

Velbekomme!

Blomkålsris
Fås i Rema 1000, Kvickly, Føtex o.lign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *