De lækreste chiaknækbrød

Plantemor er ikke gået i vinterhi. Jeg har bare meget travlt med at være (hus)mor til 3, hustru og alt hvad dertil hører. Udover det, er vi flyttet fra København til Tåsinge i Det Sydfynske Øhav, hvor vi har købt en større ejendom (læs: hyggeligt projekt). Her er intet mindre end fantastisk, men det tager tid og kræfter, at komme på plads, og derfor er bloggen blevet forsømt. Gryderne og idéerne simrer dog konstant på lavt blus, så stay tuned og følg med, for flere opskrifter på plantebaseret, familievenlig mad med mere. Herunder en nem opskrift på sunde, velsmagende knækbrød.

Tak fordi du læser med!

En plade chiaknækbrød:

1 dl chiafrø

1 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekerner

1,5 dl græskarkerner

1 tsk salt

3 dl vand

Hæld chiafrø, kerner og salt i en skål. Tilsæt 3 dl vand og rør rundt. Lad dejen hvile i 10-20 minutter.

Spred ‘dejen’ ud på en bageplade med bagepapir, til dejen er ensartet fordelt. Skær den våde dej i passende firkanter med en pizzaskærer eller en kniv. Det gør det nemt at brække knækbrøddet over, når det er færdigbagt.

Bag det i ovnen ved 150 grader i 1,15 minutter – 1,5 time. Vend det eventuelt halvvejs, så det bliver sprødt på begge sider. Vendes ved at lægge et stykke bagepapir over og vupti – rundt med det!

Lad brødet køle af, inden du knækker det i stykker. Opbevar i et glas eller en kagedåse med tætsluttende låg.

Herhjemme bager vi to portioner ad gangen da de bliver hurtigt spist. Nydes med (plante)smør humus eller avocado.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *