Sushi og rispapirruller

Aftensmaden i dag bestod af sushi og rispapirruller. Rullerne fyldte vi med ruccola, bønnespirer, agurk, avocado, gulerod samt tofu og champignon marineret i ingefær og chili. Rispapirrullerne også med nudler. Fyld dem med hvad du lyster, og har i køleskabet. Frisk koriander er også en fantastisk smagsgiver.

Følg anvisningen på pakken med nori-tang og rispapir.

Rullerne kan tilberedes i god tid og kan fint spises dagen efter. Kom lidt vand på rullerne hvis de ligger og bliver tørre.

Nydes med soyasauce eller tamari, peanutbuttersauce, chilisauce, sursødsauce eller gomadressing.

Velbekomme!

Hummus

Hummus laves nemt og kan fryses ned i mindre portioner.

Denne version er ret ‘basic’ og gør sig også godt, tilsat lidt chili, soltørrede tomater eller oliven efter behag.

Hummus er lækker i pitabrød, som dip til grøntsagsstave eller som tapas.

4-6 personer

2 tetrapak kikærter

3 store fed hvidløg

0,5 dl sesamfrø

0,5 dl citronsaft

1,5 dl vand

2 spsk tahin (sesampasta)

1 tsk salt

0,5 dl olivenolie

2 tsk spidskommen

2 tsk paprika

Kom alle ingredienser, på nær 10-12 kikærter i en blender/foodprocessor og voila! Pynt med de resterende kikærter, lidt olivenolie, sesamfrø og paprika.

Velbekomme, og hyggeligt, du læser med!

Sauna og havdyp

I den lille, gamle fiskerlandsby hvor vi bor, er der en sauna på havnen. Den ser ikke ud af meget, men den tiltrækker vinterbadere med sin varme, ro og fantastiske beliggenhed. Den er en lille perle, i det Sydfynske Øhav. Når vi kommer afkølede op af sundet, favner den os og varmer os op igen, indtil vi er klar til endnu et dyp. Den er et ’andet’ hjem, hvor skuldrene sænkes og vejret trækkes helt ned i maven. Den kan nydes alene. I stilhed. Eller som forleden, hvor jeg var så heldig at have selskab af to skønne, inspirerende kvinder.

Jeg skal minde mig selv om, at gå derned. Til saunaen og havet. For jeg glemmer det. Synes ikke jeg kan tage tiden ud af kalenderen. Men når jeg er der, fyldes jeg med taknemmelighed og glæde. Med fryd. For det er så ubeskriveligt skønt. Det kolde vand, varmen i saunaen og det smukke vue.

Saunaen
Sundet
Sauna vue